Sunt coroanele dentare alegerea potrivita?

Desi o coroana dentara este in esenta un dinte fals, medicii stomatologi au unele modalitati de a se asigura ca aceasta arata la fel de natural precum dintii reali. In cele mai multe cazuri, coroanele dentare arata natural datorita talentului dentistului. Odata ce o coroana dentara este plasata pe un dinte natural, este de obicei dificil sa se distinga restul dintilor.

Deoarece dantura nu este alba in mod natural, coroanele dentare pot varia in diferite nuante de alb; si pot avea chiar si altfel de nuante pentru a se potrivi cu culoarea celorlalti dinti.

Atunci cand se creeaza o coroana dentara, se iau in considerare diferentele de forma si dimensiune ale dintilor datorita diversilor factori precum varsta si sexul pentru a produce coroana cu aspectul cel mai natural.

      Cum creeaza stomatologii o coroana dentara cu aspect natural?

Cand va decideti sa va puneti o coroana, un dentist va crea, in esenta, un duplicat al dintelui deteriorat. Pentru ca dintele sa functioneze corect, forma coroanei va include curbe si creste. Coroanele sunt facute special pentru a semana cu dintii naturali si pot obtine un aspect natural cu ajutorul ceramicii si portelanului.

      Coroanele dentare servesc in mai multe  scopuri

  • Reconstruirea dintilor – o coroanapoate consolida si proteja dintii puternic slabiti, deteriorati sau chiar rupt
  • Imbunatatirea aspectului – coroanele dentare pot unifica aspectul unui zambet, corectand dimensiunea, culoarea si forma dintilor naturali.
  • Asocierea cu alte tratamente –  Coroanele pot fi asociate cu implanturile dentare si pot tine, de asemenea, o punte dentarala locul ei.

      Pregatirea dintilor

oral dentist

Exista multe motive pentru care un pacient necesita o coroana. Motivul va determina modul in care este pregatit dintele. De exemplu, daca pacientul primeste o coroana din motive cosmetice, dintele poate fi doar curatat. Cu toate acestea, in cazul in care exista o degradare severa in zona, atunci dintele ar putea avea nevoie de un tratament de canal. in multe cazuri, dintele va fi curatat, astfel incat nici o bacterie sa nu fie prinsa sub aceasta coroana. in primul rand, stomatologul va pune un gel analgezic peste dinte inainte de a continua. Al doilea pas este modelarea dintelui.

     

Aspect natural

A avea o coroana cu aspect natural este un obiectiv ce trebuie atins cu orice pret. Cand sunt facute corect, coroanele dentare vor oferi un aspect realist si se vor integra perfect cu restul dintilor.

Coroanele dentare sunt o procedura simpla pentru pacient, dar necesita, de asemenea, o multime de proceduri complexe pentru stomatolog. Coroanele dentare sunt practic doar un „capac” care acopera dintele pentru a ajuta la restabilirea dimensiunii, formei, rezistentei si chiar a aspectului general al acestuia. O coroana dentara poate reface un dinte care a fost afectat de carii sau poate chiar tine o punte. Acestea sunt excelente pentru restabilirea functionalitatii dintilor dvs., restabilindu-va, de asemenea, increderea. Sa ai incredere in zambetul tau te va ajuta sa te bucuri de viata si sa-ti stimuleze respectul de sine general.

Discutati astazi cu unul dintre medicii nostri stomatologi pentru a afla mai multe despre coroanele dentare si daca acestea pot fi solutia potrivita pentru dumneavoastra.

Leave a Reply