La ce sa te astepti când vii pentru prima data în clinica noastra?

By septembrie 13, 2019Patient Education
Dr. Irina Geanta

Dr. Irina Geanta

Întotdeauna prima vizita în clinica noastra vizita consta într-o consultatie amanuntita realizata de medicul stomatolog cu atentie si rabdare, folosind aparatura din dotare. Se face un status dentar, ocluzia (muscatura), se investigheaza mucoasa orala, starea articulatiei temporo-mandibulare, ganglionii. Întreg tabloul clinic este foarte important atât pentru a concepe un plan de tratament corect si optim pentru pacient, cât si pentru a depista eventualele afectiuni de ordin general.

Stiati ca marea majoritate a bolilor sistemice pot avea manifestari la nivelul cavitatii orale si pot fi depistate la un consult stomatologic?

O diagnosticare corecta se face datorita experientei si nivelului ridicat de instruire ale medicului, dar în egala masura este foarte importanta aparatura cu care este dotat cabinetul. De exemplu marea majoritate a cariilor sau afectiunilor apicale (reactii la nivelul osului date de o afectiune a pulpei dentare a unui tratament de canal incorect) nu pot fi diagnosticate fara ajutorul radiografiei dentare.

Dr. Cosmin TeasdaleTehnologia moderna este cruciala pentru a oferi un tratament stomatologic la cele mai înalte standarde!

Prima vizita are ca scop întelegerea pacientului din punct de vedere medical, dar si recunoasterea cerintelor si dorintelor lui. Acesta îsi aduce un aport în elaborarea planului de tratament, pentru ca sunt luate în considerare toate aceste lucruri la conceperea lui si, bineînteles, bugetul, mereu existând mai multe variante de tratament. La finalul consultatiei are loc o discutie amanuntita în care se explica diversele afectiuni pe care pacientul le poate avea, ce anume a dus la aparitia acestora, cum le poate evita pe viitor si cum si de ce este important sa le trateze.

Majoritatea oamenilor evita vizitele la stomatolog de frica disconfortului sau a durerii, temere foarte bine înteleasa de medici si combatuta cu multa rabdare si, bineînteles, prin folosirea anesteziei ori de câte ori o manopera ar putea crea neplacere.

Clinica stomatologica British Dental PlaceÎn stomatologia moderna nu mai exista conceptul de durere!

Este foarte important sa întelegem ca un tratament corect al danturii e o investitie pe termen lung, ce ne poate scuti de alte tratamente pe viitor. Calitatea materialelor si a manoperei are un pret ce se justifica în timp: un pret coborât determina o calitate mai scazuta si astfel un tratament mai putin predictibil pe termen lung. Un tratament incorect sau de calitate îndoielnica poate provoca mai multe daune si necesita investitii mai mari ulterioare pentru repararea lor, decât un tratament corect efectuat de la bun început.

La prima vizita, dupa efectuarea consultatiei, se poate realiza si igienizarea profesionala, care înseamna îndepartarea tartrului si a placii bacteriene cu ajutorul detartrorului cu ultrasunete si a airflow-ului. Orice tratament stomatologic trebuie efectuat pe un câmp „curat”, cu atât mai mult cu cât sub depozite mari de tartru se pot ascunde diverse afectiuni ce pot fi depistate dupa realizarea igienizarii. Desi medicul stomatolog înlatura placa dentara si tartrul, vizitele o data la 6 luni la cabinetul stomatologic pentru astfel de sedinte de igienizare nu sunt suficiente. Spalatul corect pe dinti si folosirea atei dentare/ dusului bucal sunt de o importanta cruciala pentru mentinerea unui nivel optim al sanatatii orale. Igiena dentara corecta creste sanatatea cavitatii orale, da stralucire zâmbetului dumneavoastra si previne aparitia bolilor grave. La finalul sedintei de profilaxie, pacientul primeste sfaturi si indicatii despre efectuarea corecta a periajului si mentinerea unei igiene corect acasa.

Va asteptam în clinica noastra stomatologica pentru a ne cunoaste si a colabora cu scopul de a va oferi un tratament de durata si la cele mai înalte standarde!

Programeaza o consultatie la Bucharest British Dental Place!

Online, AICI.
Telefon: 0744 488 812
Unde ne gasesti: La doi pasi de Promenada Mall:
Soseaua Pipera 41, Etaj 6, Sector 2, Bucuresti

Echipa British Dental Place

Clinica British Dental Place

Leave a Reply