Afectiunile gingivale si diabetul

By septembrie 7, 2017Patient Education

Cercetarile au aratat ca intre afectiunile gingivale grave si diabet exista o legatura circulara. Pe langa faptul ca persoanele care sufera de diabet sunt mai susceptibile sa dezvolte afectiuni gingivale, acestea pot agrava diabetul, afectand controlul glucozei din sange.

 

Diabeticii sunt de 2 pana la 4 ori ma susceptibili sa dezvolte afectiuni gingivale din cauza controlului deficitar al glucozei.

Infectia gingivala scade controlul glucozei din sange si creste rezistenta la insulina si cauzeaza hiperglicemie.

Nivelurile crescute de glucoza din sange ingreuneaza lupta impotriva infectiilor si cauzeaza afectiuni gingivale grave.

Afectiunea gingivala severa poate creste si mai mult nivelurile de glucoza din sange, determinand perioade mai mari de timp cu nivel crescut al zaharului din sange.

 

Care este legatura dintre afectiunea gingivala si diabetul?

CONTROLUL DIABETULUI. Afectiunea gingivala este legata de controlul nivelului de glucoza din sange. Per­soanele care nu au un control bun sufera de afectiuni gingivale mai des, sunt mai grave si pierd mai multi dinti.

FUMATUL

Un fumator diabetic, in varsta de 45 de ani sau peste, este de 20 de ori mai predispus riscului sa dezvolte afectiuni gingivale severe.

MODIFICARI LA NIVELUL VASELOR DE SANGE
Vasele de sange transporta oxigen si nutrienti catre tesuturile corpului, inclusiv cele din gura, si preiau reziduurile produse de tesuturi. Diabetul face ca vasele de sange sa se subtieze, ceea ce incetineste fluxul de nutrienti si eliminarea reziduurilor periculoase, crescand riscul aparitiei unei infectii gingivale.

BACTERIILE
Multe tipuri de bacterii se dezvolta pe zaharuri, inclusiv glucoza – zaharul are legatura cu diabetul. Atunci cand diabetul nu este bine controlat, nivelele crescute de glucoza din saliva favorizeaza dezvoltarea bacteriilor si creeaza conditiile aparitiei afectiunilor gingivale.

 

Contacti-ne pentru a stabilii un plan dentar si pentru a lupta impreuna impotriva afectiunii gingivale:

Programeaza o consultatie la Bucharest British Dental Place!

Online, AICI.
Telefon: 0744 488 812
Unde ne gasesti: La doi pasi de Promenada Mall:
Soseaua Pipera 41, Etaj 6, Sector 2, Bucuresti

 

 

Leave a Reply