De ce ar trebui sa alegem implanturile dentare in loc de o proteza?

By septembrie 19, 2017Patient Education

implanturile dentare vs proteza

Stiati ca, o sanatate orala inseamna un corp mai sanatos? Dintii nostri joaca un rol vital nu numai in modul in care muscam sau mestecam, dar si in buna functionalitate a intregului organism. Problemele cauzate de dintii lipsa, protezele dentare sau o ocluzie deficitara pot crea probleme, cum ar fi abraziunea dintilor, pierderea de masa osoasa la nivelul maxilarului, barbie sau nas infundat, umeri cazuti, curbarea coloanei vertebrale si dureri de spate.

Stiinta din spatele acestor afirmatii este simpla, atunci cand osul maxilarului nu este folosit pentru a sprijini dintii naturali, osul maxilar se deterioreaza, pierde din volum si din densitate, iar pentru ca osul maxilar se afla in partea de sus a coloanei vertebrale, atunci cand maxilarul se deterioreaza si nu mai functioneaza in mod corect, acest lucru are un efect indirect asupra posturii noastre. Pe scurt, corpul nostru se aseamana cu un turn inalt, atunci cand iei o bucata din turn, intreaga constructie incepe sa se clatine.

Implanturile dentare sunt singura optiune de restaurare dentara, care pastreaza si stimuleaza osul natural, previne pierderea de masa osoasa la nivelul maxilarului, jucand astfel un rol vital in starea noastra generala de sanatate, aspectul si bunastarea noastra.

Implanturile dentare sunt realizate in doua etape, prima etapa fiind partea chirurgicala, in care se introduc implanturile si se realizeaza coroana sau lucrarea temporara, iar a doua etapa se executa proximativ 2 – 6 luni mai tarziu (perioada de vindecare), atunci cand sunt realizate coroana,lucrarile permanente pe implanturi. Interventia chirurgicala de introducere a unui implant in os dureaza aproximativ 15 minute, in timpul interventiei nu se simte nici o durere, iar dupa operatie, in urmatoarea zi, se poate percepe un usor disconfort, insa nu obligatoriu.

Deci, dupa cum se poate vedea, inlocuirea protezelor sau lipsa dintilor cu implanturi nu este pur si simplu o necesitate estetica, aceasta poate incetini procesul de imbatranire, stimuleaza incredearea in noi insine si ne da o noua forta in atitudine!

Leave a Reply