Ce ar trebui sa stie fiecare pacient despre tratamentele stomatologice ieftine

By septembrie 19, 2017Patient Education

Haideti sa fim sinceri! Serviciile stomatologice pot fi costisitoare. Atat de costisitoare, incat un pacient nu poate fi blamat pentru ca apeleaza la alternative mai ieftine pentru ingrijirea dentara – de la aparate dentare foarte ieftine promovate pe panourile publicitare la implanturi si fatete foarte, foarte ieftine oferite de clinicile dentare din estul Europei.

In calitate de medic stomatolog cu experienta, avand pacienti atat in Marea Britanie, cat si in clinica stomatologica pe care o conduc in afara tarii, sunt constient de pericolele pe care implica lucrarile stomatologice ieftine.

Pe masura ce veti citi in continuare, va voi explica la ce trebuie sa fiti atenti atunci cand cautati medicul stomatolog potrivit pentru dvs. Va voi indruma spre lucrarile stomatologice de cea mai buna calitate , la cel mai mic pret, protejandu-va de serviciile stomatologice cu adevarat ,,ieftine”, care devin ulterior o sursa nesfarsita de frustrare si disconfort.

Nu uitati faptul ca ingrijirea dentara trebuie considerata o ,,investitie”in sanatatea dvs. si nu doar un ,,pret”. O ,,investitie” continua sa produca dividende pe termen lung, in timp ce un ,,pret” este cheltuit rapid.

Odata ce ati avut ocazia sa digerati informatiile de mai jos, sper ca veti contacta echipa de la Bucharest British Dental Place, unde va oferim implanturi, fatete si alte proceduri dentare de cea mai buna calitate la preturi mult mai mici decat ati plati in Statele Unite sau Marea Britanie. Noi nu vom face niciodata stomatologie ieftina, ci facem zilnic stomatologie de cea mai buna calitate ieftin.

 

Implanturi dentare

Un implant dentar este radacina unui dinte artificial care este fixata in maxilarul dvs. pentru a sustine dintele artificial sau puntea. Implanturile dentare pot reprezenta o optiune excelenta pentru persoanele care au pierdut unul sau mai multi dinti. Insa, implanturile puse gresit pot determina pierderea osoasa, declansand o infectie grava care distruge incet osul in care este fixat implantul, cauzand slabirea acestuia.

Ce afecteaza costul final al unui implant dentar?

Marca

La fel ca in cazul oricarei tehnologii, implanturile dentare sunt de mai multe marci. Exista aproximativ 70 de marci diferite disponibile in lumea intreaga, cu peste 2000 de sisteme de implant diferite. Majoritatea implanturilor sunt confectionate din titan pur comercial sau aliaj de titan si au forme diferite, tratamente pentru suprafata si modalitati de conectare a dintilor la implant diferite.

Exista vreun sistem mai bun decat altul?

Cu toate ca, in general, toate implanturile se vor integra in os, precizia cu care sunt fabricate, tolerantele tehnice si tratamentul si curatarea suprafetei reprezinta factori importanti pentru succesul pe termen lung. Modalitatea in care sunt conectati dintii la implant si rezistenta conexiunii, disponibilitatea componentelor in viitor, rezistenta prevenirii infloririi metalului in timpul insertiei implantului sau bontului si reactia tesutului moale la capa sunt, de asemenea, factori importanti.

 

Ar trebui sa imi fac griji cu privire la sistemul de implant folosit?

Da, ar trebuie. Un implant medical este un dispozitiv care va fi introdus in corpul dvs. Implanturile trebuie sa beneficieze de cercetare pe termen lung, sa aiba suprafete curate bine preparate si bine studiate, sa aiba conexiuni fiabile si versabilitate restaurativa pe viitor. Este de datoria medicului si prosthodontistului (specialist in protetica dentara) dvs. sa aleaga si sa utilizeze un sistem de calitate in cavitatea dvs. bucala. Noi avem atat de mare incredere in sistemele pe care le utilizam, incat garantam inlocuirea gratuita a implanturilor care dau gres. Avem atata incredere, incat am utilizat implanturile Bredent la membrii familiei noastre.

Experienta si performanta stomatologului

Ce calitati ar trebui sa aiba un expert in implantologie dentara?

Mai intai, expertul dvs. in implantologie dentara trebuie sa aiba studii specifice pentru implanturile dentare.
Apoi, expertul dvs. in implantologie dentara trebuie sa aiba experienta. Implanturile dentare nu sunt ,,marime universala”. Acestea sunt dispozitive dentare complexe, sofisticate si ar trebui sa va asteptati ca expertul dvs. in implanturi dentare sa aiba multi ani de experienta in practicarea implantologiei dentare.
In cele din urma, expertul dvs. in implantologie dentara trebuie sa fie competent. Aceasta inseamna ca el sau ea si-a demonstrat, cel putin, competenta in implantologia dentara printr-un proces independent, evaluat de colegi. Expertul in implantologie dentara trebuie sa fi efectuat o gama variata de tratamente, pornind de la tratamentul unui dinte si pana la inlocuirea mai multor dinti la mai multi pacienti diferiti.
Tehnologia 3-D: noua paradigma din implantologie

In timp ce medicii practicati depun eforturi pentru a satisface cererea tot mai mare de implanturi, tomografia computerizata cu fascicul conic (CBCT) este un instrument esential pentru planificarea tratamentului si monitorizarea post-operatorie.

Furnizand imagini 3-D extrem de precise ale anatomiei pacientului printr-o singura scanare, cu nivel redus de radiatii, tehnologia CBCT asigura o intelegere comprehensiva a maxilarului pacientului si a structurii anatomice, necesare pentru efectuarea corecta a tratamentului.

In plus, tehnologia are abilitatea de a detecta variatiile subtile din densitatea osului, lucru care poate ajuta la prezicerea starilor viitoare ale pacientului si la determinarea procedurilor chirurgicale care ar putea fi necesare si a duratei tratamentului restaurator.

 

Diga din cauciuc

Utilizarea unei digi din cauciuc = Un stomatolog profesionist

Multi pacienti care vin in cabinetul nostru pentru prima data nu au mai auzit niciodata de diga din cauciuc. Nu numai ca nu au auzit niciodata, dar multi nici nu au mai vazut una inainte, chiar daca au trecut pana acum prin mai multe proceduri dentare.

In calitate de medic stomatolog, consider constientizarea lipsei digii din cauciuc in randul pacientilor ingrijoratoare, deoarece aceasta este unul dintre dispozitivele pe care orice stomatolog care este preocupat cu adevarat de calitatea procedurilor dentare si de sanatatea pacientului ar trebui sa il utilizeze.

Ce este o diga dentara?

Diga din cauciuc nu este nimic altceva decat o foaie simpla si inofensiva de cauciuc in care se pot efecta mici gauri. Gaurile sunt trecute peste dinti inainte de proceduri dentare precum obturatii sau tratamente endodontice. Deoarece diga din cauciuc este utilizata si pentru alte proceduri, utilizarea acesteia este aproape obligatorie atunci cand se efectueaza proceduri de Stomatologie conservativa si Endodontie.

Cum se aplica diga din cauciuc?

Regulile de aplicare sunt destul de simple si necesita doar un instructaj scurt, aflat la indemana fiecarui stomatolog.

Ce avantaje ofera diga din cauciuc pacientului?

Diga din cauciuc implica un rezultat calitativ superior a muncii efectuate de stomatolog, datorat, in principal, faptului ca dintele tratat este izolat de restul cavitatii bucale (limba, obraji, gingii si alti dinti). Cand dintele este izolat, acesta poate fi mentinut uscat mai usor si din acest motiv, adeziunea materialelor de obturatie poate fi mai buna si poate rezista mai mult.

Cand dintele este devitalizat utilizand diga din cauciuc, stomatologul poate mentine sterile canalele dintelui, cu margini de siguranta mai mari. Acest lucru este important deoarece prezenta bacteriilor in canal este cauza cea mai frecventa si mai importanta pentru esuarea terapiei endodontice, cunoscuta si ca terapia canalului radicular.

De ce nu folosesc toti stomatologii diga din cauciuc?

Nu exista motive financiare majore pentru care nu se utilizeaza diga din cauciuc. O diga din cauciuc costa foarte putin si influenteaza foarte putin costul general al oricarei proceduri dentare. Diga este foarte usor de aplicat de stomatolog si este nedureroasa pentru pacient. Noi credem ca multi stomatologi evita utilizarea digilor din cauciuc deoarece le considera incomode sau nu sunt constienti de orientarile internationale care stabilesc utilizarea acesteia.

 

Stomatologia cosmetica sau restaurativa (fatete, coroane sau punti)

Indiferent de aptitudinile, instruirea si abilitatea artistica naturala, orice stomatolog generalist poate pretinde ca este un stomatolog specializat in cosmetica dentara, devenind dificil sa stabiliti in cine puteti avea incredere. Mai jos va prezentam cateva sfaturi de care sa tineti cont atunci cand cautati un stomatolog specializat in cosmetica dentara.

Instruire

Un stomatolog specializat in cosmetica dentara a urmat cursuri post-universitare pentru fatete din portelan si alte proceduri de cosmetica dentara, stomatologie laser sau restaurari albe. Nu va sfiiti sa intrebati potentialul stomatolog despre studiile sale in domeniul cosmeticii dentare.

Un stomatolog specializat in cosmetica dentara va avea un album sau o galerie online cu fotografii ,,inainte si dupa” a cazurilor pe care le-a rezolvat pe care il puteti vedea.

Tehnologia si anestezia

Stomatologii interesati de procedurile moderne detin, de obicei, tehnologii avansate, cum ar fi aparate pentru radiografii digitale, restaurari CAD CAM 3D, camere intra-orale, lasere dentare. Intrebati potentialul stomatolog despre tehnologia pe care o are in cabinet.

Magnificatia ar trebuie sa fie obligatorie pentru toate cabinetele stomatologice

Indiferent de varsta sau de acuitatea vizuala, rezolutia nativa a ochiului uman ne limiteaza abilitatea de vizualiza detaliile care sunt cruciale in asigurarea excelentei clinice. Multi stomatologi au trecut de la lupele simple la niveluri mai inalte de magnificatie si, in ultima vreme, microscoapele au devenit din ce in ce mai utilizate in cabinete.

Intrebati despre tehnicianul laboratorului dentar pe care stomatologul il utilizeaza

Deoarece majoritatea procedurilor de cosmetica dentara includ restaurari efectuate in laboratorul dentar, cereti informatii despre tehnicianul laboratorului dentar pe care stomatologul dvs. planuieste sa il implice in planul dvs. de tratament. Tehnicianul sau ceramistul laboratorului este un Tehnician Dentar Certificat? Stomatologul lucreaza de multi ani cu acest tehnician si/sau in cazuri similare? Exista o diferenta foarte mare intre calitatea unui laborator sau a altuia.

Previzualizari

Stomatologul ofera imagistica digitala sau mulaje din ceara de tip wax-up pentru a putea vedea rezultatele previzionate inainte de a incepe tratamentul?

 

Tratamente endodontice

Stomatologul tocmai v-a dat vestea de care va era frica: ,,Aveti nevoie de tratament endodontic.” Ei bine, si acum ce urmeaza?

Mai intai, stomatologul dvs. trebuie sa aiba pregatire in endodontie. Intrebati-l daca foloseste un microscop chirurgical in timpul tratamentului. Aceste microscoape maresc dintele de aprox. 20 de ori si cresc foarte mult rata de succes. Daca nu utilizeaza un microscop chirurgical, cautati un stomatolog care o face.

Odata ce ati gasit un endodontist, puteti anticipa deja ca acesta va efectua un tratament pe canal. Aceasta este treaba lui si este foarte profitabila. Dar este, oare, necesara intotdeauna?

Intrebati-l daca a luat in considerare ,,ferrule effect” (efectul de incercuire marginala). Din punct de vedere tehnic, aceasta presupune ca interventia pe canal este putin probabil sa aiba succes daca nu exista o structura suficienta a dintelui deasupra liniei gingiei, care sa protejeze dintele sa se slabeasca sau sa se fractureze dupa ce a fost preparat pentru o coroana.

daca dintele dvs. esueaza la testul ,,ferrule effect” (efectul de incercuire marginala), mai bine ati face o extractie si v-ati pune un implant, lucra care ar fi mai predictibil.

SUNATI-NE ACUM PENTRU O CONSULTATIE TELEFONICA GRATUITA:

00 44 78859 18386 00 40 73315 0605

Putul lui Zamfir, 37

Bucuresti, Romania

Leave a Reply