Silentios Cronic Contagios
Puteti avea afectiuni gingivale fara vreun simptom pana ajungeti in stadii avansate.Organismele noastre trebuie sa lucreze non-stop pentru a combate infectia, lucru ce ne lasa vulnerabili altor boli.Puteti contracta sau raspandi bacteria prezenta in afectiunea gingivala adultilor sau copiilor prin sarut sau prin folosirea in comun a ustensilelor.

Cauza?

Cea mai importanta cauza a afectiunilor gingivale este sanatatea dentara precara. Neglijarea periajului dentar si folosirea atei dentare zilnic, precum si lipsa controalelor dentare regulate, pentru a va asigura ca dintii si lucrarile existente sunt intr-o conditie buna, poate facilita aparitia placii si, implicit, inflamatia gingiei.

A Afectiunea gingivala este cea mai comuna boala in SUA, Regatul Unit si Romania. Afectand aproximativ 85% din populatie, este mai comuna decat cancerul, bolile cardiace, artrita sau diabetul, dar, cu toate acestea, majoritatea oamenilor nici nu stiu ca o au, iar cei care stiu, o lasa deseori netratata.

Afectiuni gingivaleIn general, oamenii nu sunt afectati cand afla ca au afectiuni gingivale, dar ceea ce majoritatea nu realizeaza este ca afectiunile gingivale sunt legate de ceea ce consideram a fi boli ,,infricosatoare” si pot fi prevenite si tratate prin control dentar regulat (aceasta duce la paginile cu planul dentar) si o buna sanatate orala.

Autoeducarea cu privire la legaturile dintre afectiunile gingivale si bolile mai serioase, dar si la importanta sanatatii orale, este importanta pentru a putea intelege si combate aceasta boala.
Iata cateva legaturi dintre afectiunile gingivale si alte boli. Speram ca, prin intermediul resurselor noastre, va putem ajuta sa va schimbati stilul de viata si sa combateti afectiunile gingivale si celelalte probleme de sanatate asociate.

Afectiunile gingivale si cancerul mamar
Afectiunea gingivala creste riscul de cancer mamar cu 14%. Cititi mai mult….

Afectiunile gingivale si diabetul
Afectiunile gingivale fac simptomele diabetului mai greu de controlat. Cititi mai mult….

Afectiunile gingivale si intregul organism
Afectiunea gingivala este o boala cronica pe care, daca nu o tratati, poate cauza alte probleme mai mari de sanatate, cum ar fi osteoporoza. Osteoporoza apare atunci cand organismul pierde prea mult tesut osos. Este legata de pierderea tesutului osos din maxilare. Afectiunea gingivala poate agrava si mai mult pierderea osoasa la nivelul maxilarelor. Cititi mai mult….

Afectiunea gingivala si sarcina
Schimbarile hormonale din perioada sarcinii pot dezvolta gingivita deja existenta, care in general se inrautateste in jurul celei de-a doua luni si atinge maximul in a 8-a luna. Cititi mai mult….

Afectiunea gingivala si barbatii
Afectiunea gingivala este mai raspandita in cazul barbatilor decat in cel al femeilor si cei care sufera de aceasta au sanse 3 ori mai mari sa sufere de disfunctii erectile. Cititi mai mult….

Afectiunea gingivala si Alzheimer
Prezenta afectiunii gingivale este legata de declinul cognitiv. Cititi mai mult….

Afectiunea gingivala si femeile
Schimbarile hormonale afecteaza gingiile femeilor datorita modificarii secretiei de progesteron si estrogen, care maresc circulatia catre gingii. Cititi mai mult….

Afectiunea gingivala, ucigasul silentios
Cand toxinele/bacteriile inflamatorii prezente in afectiunea gingivala isi fac loc sub gingiile pacientului, au acces catre restul corpului, inclusiv catre inima. Inflamatia care duce la intarirea arterelor in atacul de cord are legatura cu inflamatia tesutului gingival in afectiunile gingivale. Cititi mai mult….

Pentru o imagine de ansamblu asupra bolii parodontale si bolii sistemice, vizitati:
Afectiunile gingivale si cancerul mamar

Afectiunea gingivala creste riscul de cancer mamar cu 14%.

Mai mult

Afectiunea gingivala si sarcina

Schimbarile hormonale din perioada sarcinii pot dezvolta gingivita deja existenta, care in general se inrautateste in jurul celei de-a doua luni si atinge maximul in a 8-a luna.

Mai mult

Afectiunea gingivala si femeile

Schimbarile hormonale afecteaza gingiile femeilor datorita modificarii secretiei de progesteron si estrogen, care maresc circulatia catre gingii.

Mai mult

Afectiunile gingivale si diabetul

Afectiunile gingivale fac simptomele diabetului mai greu de controlat.

Mai mult

Afectiunea gingivala si barbatii

Afectiunea gingivala este mai raspandita in cazul barbatilor decat in cel al femeilor si cei care sufera de aceasta au sanse 3 ori mai mari sa sufere de disfunctii erectile.

Mai mult

Afectiunea gingivala, ucigasul silentios

Cand toxinele/bacteriile inflamatorii prezente in afectiunea gingivala isi fac loc sub gingiile pacientului, au acces catre restul corpului, inclusiv catre inima. Inflamatia care duce la intarirea arterelor in atacul de cord are legatura cu inflamatia tesutului gingival in afectiunile gingivale.

Mai mult

Afectiunile gingivale si intregul organism

Afectiunea gingivala este o boala cronica pe care, daca nu o tratati, poate cauza alte probleme mai mari de sanatate, cum ar fi osteoporoza. Osteoporoza apare atunci cand organismul pierde prea mult tesut osos. Este legata de pierderea tesutului osos din maxilare. Afectiunea gingivala poate agrava si mai mult pierderea osoasa la nivelul maxilarelor.

Mai mult

Afectiunea gingivala si Alzheimer

Prezenta afectiunii gingivale este legata de declinul cognitiv.

Mai mult